Koop breekt geen huur – vraag altijd deskundig advies

We zien bij !WOON nog wel eens verhuurders die de huur opzeggen omdat ze de nieuwe eigenaar zijn. Dat gaat zo maar niet, gelukkig.  Als huurder hoeft u zich dan ook niet op de kast te laten jagen, zeker niet als u een standaard (doorlopend) huurcontract hebt. Verdiep u goed in uw rechtspositie en vraag deskundig advies bij twijfel.

Toch proberen, bijvoorbeeld met ‘dringend eigen gebruik’?

Regelmatig zien we dat eigenaren het toch proberen. Als de huurder instemt en vertrek lukt het nog ook. Dat ligt anders als de huurder het verzoek vriendelijk afwijst. Dus stem nooit zomaar in met een voorstel, bekijk het goed, neem de tijd en vraag advies. Soms komt de verhuurder na afwijzing van een eerste verzoek met de melding dat hij of zij de woning dringend voor zichzelf of zijn kinderen nodig heeft, maar ook dat gaat zo maar niet. Daar gelden stevige eisen voor. Als het kadaster uitwijst dat iemand meerdere huizen bezit zijn we al snel klaar. Ook zagen we bijvoorbeeld een eigenaar die stelde dichter bij het VU-ziekenhuis te willen wonen wegens een medische situatie. Ook daar leerde het kadaster ons dat de verhuurder al vlak bij het ziekenhuis woonde, dus ook die grond sneed geen hout. Mocht het wel redelijk klinken, dan verdient ook dat zorgvuldige bestudering en gelden er allerlei voorwaarden. Lees hier welke opzeggingsgronden wel rechtsgeldig (kunnen) zijn.

Vraag altijd deskundig advies

Laat u altijd goed informeren over uw rechten. In Amsterdam, Amstelveen en delen van Haarlem kunt u met vragen terecht bij !WOON, in andere gemeenten bij het Juridisch Loket.

Verhuurder zegt contract op – niet altijd rechtsgeldig

Artikel delen:

!WOON