Vastgoed of beheer overnemen van corporatie

Huur je van een woningcorporatie? Misschien wil deze de woningen verkopen. Wil je een plan indienen om het vastgoed of beheertaken over te nemen? Neem dan contact met de corporatie of huurdersvereniging om te informeren naar de mogelijkheden. Komen jullie er niet uit? Neem dan contact op met !WOON.

Zelfbouw: hoe kom je aan grond

De gemeente Amsterdam stelt de komende jaren als onderdeel van het actieplan wooncoöperaties locaties beschikbaar waar groepen zelf een wooncoöperatie kunnen bouwen. De gemeente gunt de mogelijkheid om een stuk grond te ontwikkelen aan een wooncoöperatie in een zogenaamde ‘selectie’(ook wel tender genoemd). Je krijgt dan de tijd om je plan volledig te ontwikkelen aan de hand van een kavelpaspoort waarbinnen het volume en andere criteria zijn vastgesteld. De gemeente werkt met vaste prijzen voor wooncoöperaties, gebaseerd op het aandeel sociale- en middeldure huurwoningen dat de wooncoöperatie bouwt. Uiteindelijk wint degene die met het beste plan is gekomen de selectie. Er bestaat dus ook het risico dat je niet wint en op zoek moet gaan naar een nieuwe bouwkavel waar je op kunt intekenen. De procedure voor de selectie van wooncoöperaties wordt op het moment aangepast.

Kijk hier voor meer informatie over de nieuwbouwkavels en procedures voor wooncoöperaties in Amsterdam.

Woon je of wil je een plan opzetten in een andere gemeente? Kijk dan op de site van de gemeente of bel hen om te vragen wat de regelingen en mogelijkheden zijn.

Op deze pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van de afdeling zelfbouw van de gemeente. Dan krijg je bericht als er weer kavels vrijkomen.

Hoe zit het met de financiering?

!WOON