Wooncoach voor senioren

Wat kan een Wooncoach voor u betekenen?

 • Is uw woning geschikt om oud in te worden?
 • Denkt u wel eens aan verhuizen naar een meer geschikte woning?
 • Of wilt u meer weten over langer zelfstandig thuis wonen?

Meld u dan aan voor een gratis huisbezoek van een wooncoach. Dat is een vrijwilliger die werkt onder begeleiding van een !WOON medewerker. Samen met u kijkt de wooncoach graag naar uw wensen en de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een bezoek van een wooncoach of wilt u meer informatie?
Vraag dan een bezoek van een wooncoach aan bij !WOON via 020 5230 130 of mail ons.

Of wilt u vrijwilliger worden en senioren helpen? Wij zoeken nog nieuwe coaches. We bieden een korte training en een onkostenvergoeding per huisbezoek. Mail ons uw gegevens als u belangstelling hebt.

Een wooncoach kan u adviseren over :

 • Prettig en veilig wonen: advies op maat om uw woning met aanpassingen veiliger te maken
 • WoningNet: advies op maat over inschrijven bij en uw profiel op WoningNet, en hoe u kunt zoeken naar en reageren op geschikte woningen.
 • Informeren over regelingen voor ouderen, zoals ‘Van Hoog naar Laag’. U kunt – onder voorwaarden – van een hooggelegen woning naar een benedenwoning, een woning op de eerste etage of een woning met lift verhuizen. Alle woningcorporaties in Amsterdam doen mee aan deze regeling.
  Met de ‘Van Groot naar Beter’ regeling kunnen mensen die groot wonen – onder voorwaarden – met behoud van de huidige huur verhuizen naar een kleinere woning.
 • Doorverwijzen naar bijvoorbeeld de WMO Helpdesk. Wanneer u aanpassingen in uw woning nodig heeft, kan de wooncoach samen met u contact opnemen met de helpdesk van de WMO. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Tel: 0800 0643 (gratis)
  Sociaal Loket: u kunt bij het Sociaal Loket in uw stadsdeel terecht met vragen en voor advies op het gebied van zorg en welzijn.

Van Hoog naar Laag geeft blije huurder

Artikel delen:

!WOON