Van Hoog naar Laag geeft blije huurder

11 december 2018

Een huurder van een bovenwoning in West is met de Van Hoog naar Laag regeling verhuisd naar een geschikte woning in Zuid. Hij is dan ook erg blij met de hulp van de medewerker van het spreekuur Woning Zoeken van !WOON.

Het begon allemaal toen de heer E van zijn buurvrouw, die op 1 hoog woonde, hoorde dat zij wilde verhuizen. Zelf woonde hij op de derde verdieping. Hij begon te merken dat het lastiger werd om trap te lopen. Zou het niet mooi zijn als hij naar die woning op 1 hoog kon verhuizen?

Verhuurder Eigen Haard weigerde het verzoek maar gaf hem wel een folder over het spreekuur Woning Zoeken van !WOON. Daar trof de heer E een medewerker die hem hielp zijn Woningnet profiel goed en volledig in te vullen. Hij stond sinds 2003 ingeschreven, maar het huurcontract was uit 1983. Dat betekende in zijn geval 35 jaar inschrijfduur. Bovendien voldeed hij aan de regeling Van Hoog naar Laag waardoor hij voorrang kreeg op een woning op 1 hoog of met een lift. Meteen reageerde hij op een woning in Zuid. Niet direct in zijn omgeving in West, maar zeker niet verkeerd. Al snel volgde een uitnodiging voor een woningbezichtiging, hij stond op nummer 6. Tijdens de bezichtiging richtte hij de ruimte in gedachten al in en zag zijn cd en boekencollectie al staan.

Een paar dagen later kreeg hij bericht van Eigen Haard; de andere 5 kandidaten hadden de woning niet geaccepteerd en hij was nu nummer één. Hij vroeg zich nog even af waarom de andere woningzoekers niet wilden, maar besloot snel dat hij zeker wel naar deze toekomstbestendige woning wilde verhuizen. Kort daarna ontving hij de sleutel van zijn nieuwe woning, op de eerste verdieping, rolstoel- en scootmobielvriendelijk vanwege een lift.

De medewerker van !WOON adviseerde om direct een WMO indicatie aan te vragen, waarmee je van de gemeente een verhuisvergoeding kan krijgen van €2300. De verhuizing is uitgevoerd door een erkend verhuisbedrijf, maar zijn cd collectie is met hulp van een goede vriend in 7 ritjes met een boedelbak overgebracht. Het vervoer van 30.000 cd’s met een verhuiswagen was anders een iets te dure grap geworden.

Over het verhuizen zegt hij; “Het is ideaal, ik had er geen dag langer mee moeten wachten”.

Lees meer over de regeling van Hoog naar Laag

Bent u ouder dan 65 jaar vraag dan gratis persoonlijk advies van een wooncoach over langer thuis wonen of verhuizen.

Artikel delen:

!WOON