header_nb_vve_hires
In de laatste week van februari 2020, van 24 tot en met 28 februari, wordt door de gemeente Amsterdam voor de derde keer de Week van de VvE georganiseerd. Een week waarin u, als bewoners van een VvE, centraal staat met gratis trainingen en een informatiemarkt. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de gemeente.
In de week van de VvE kunt u als lid of bestuurder van een VvE zien hoeveel kansen er zijn om beter, voordeliger en duurzamer te wonen. Er zijn tal van gratis trainingen waar u direct uw voordeel mee kunt doen. Hoe organiseren we het onderhoud in de VvE? Hoe maken we onze woningen via de VvE energiezuiniger? Hoe kunnen we als VvE omgaan met vakantieverhuur?
Logo met tekst
De gratis trainingen zijn op 24, 25 en 26 februari. Op 27 februari sluiten we de week af met een kennismarkt. Daar is het mogelijk om met specialisten te praten over uw eigen, specifieke situatie.

Het programma: Week van de VvE

Maandag 24 februari 2020
  • VvE op orde
  • Zon op je dak
  • Financiering en subsidies verduurzamen van de VvE
  • Groen MJOP
Dinsdag 25 februari 2020
  • VvE’s Oostelijk Havengebied schakelen om naar duurzame energie
  • Energiecoach
Woensdag 26 februari 2020
  • Verhuur in de VvE
  • Slimme stappen naar een aardgasvrije woning
  • Koplopers aan het woord
Donderdag 27 februari 2020
Vrijdag 28 februari 2020
  • Infopunt Duurzaamheid
Meer informatie, tijden, locaties en aanmelden via de website van de gemeente.

Vakantieverhuur mag niet meer zonder vergunning

Voor vakantieverhuur is voortaan een vergunning nodig. De vrijstelling die de gemeente verleende is niet rechtsgeldig, zo oordeelde de Raad van State in een uitspraak van 29 januari 2020. Wie wil verhuren aan toeristen moet daar voortaan een vergunning voor aanvragen.
Lees meer
Vakantieverhuur mag niet meer zonder vergunning

Al 3000 Amsterdammers besparen door energiecoach

Energiecoach op bezoek
Al 3000 Amsterdammers besparen jaarlijks extra op hun energierekening. Zij kregen een gratis advies aan huis van een energiecoach. Deze bezoeken mensen met een huur- of koopwoning die willen besparen op energie. Naast een advies geeft de coach ook een aantal gratis bespaarproducten.
Lees meer

Mag een eigenaar kamers verhuren in een VvE?

Een eigenaar-bewoner uit het Centrum nam contact op met !WOON met vragen over het verhuren van kamers in de VvE. Zijn bovenbuurman is begonnen met een grote verbouwing en maakt vijf kamers om te verhuren aan studenten.
Lees meer
Foto bij artikel van !WOON: is kamergewijze verhuur toegestaan?

Oude of kapotte CV-ketel nog repareren of vervangen? Online tool helpt met besluit.

Oude of kapotte CV-ketel nog repareren of vervangen? Online tool helpt met besluit.
Het kan iedereen overkomen, opeens is de CV ketel kapot en niet te repareren. Dan moet je als eigenaar besluiten of je nog investeert in een nieuwe ketel of kiest voor een aardgasvrije oplossing. Ook bij een oude en minder zuinige installatie is nadenken over repareren of vervangen belangrijk. Een nieuwe online tool van Milieu Centraal helpt om een afgewogen besluit te nemen.
Lees meer
twitter facebook linkedin