Al 3000 Amsterdammers besparen door energiecoach

Energiecoach op bezoek

24 januari 2020

Al 3000 Amsterdammers besparen jaarlijks extra op hun energierekening. Zij kregen een gratis advies aan huis van een energiecoach. Deze bezoeken mensen met een huur- of koopwoning die willen besparen op energie. Naast een advies geeft de coach ook een aantal gratis bespaarproducten. Daar kunnen bewoners hun voordeel mee doen en dat levert doorgaans een lagere rekening op. Gemiddeld besparen zij 8% op hun energierekening, wijst een eerste inventarisatie uit. Mooi voor portemonnee en klimaat. Ans is één van deze bewoners die blij is met de besparingstips specifiek voor haar woning.

“Ik tipte al veel mensen om ook een energiecoach uit te nodigen.”

Ans woont in de Helmersbuurt in Oud-West en kreeg in augustus 2018 een energiecoach op bezoek. Haar energieverbruik is sindsdien aanzienlijk gedaald. In het jaar na het bezoek verbruikte ze maar liefst 550 kWh minder stroom en 75 m3 minder gas. Dat levert haar op basis van de gemiddelde energieprijzen zo’n € 175 op. Hoe ze dat gedaan heeft? “De energiecoach gaf me allerlei tips en ik kreeg radiatorfolie cadeau om te gaan besparen. Deze folie heb ik gelijk achter mijn verwarming gehangen. Ook heb ik alle verlichting vervangen door ledlampen en  mijn oude koel-vriescombinatie vervangen door een zuinige nieuwe. Daarnaast ben ik veel bewuster geworden van mijn eigen gedrag en ga ik zuiniger om met de verwarming en warm water.” Dat levert dus wat op, want ze kreeg geld terug van haar energieleverancier en het maandelijkse voorschotbedrag is omlaag. Ze vertelt: “Ik heb al meerdere mensen getipt om ook een energiecoach uit te nodigen, want ik vind het een goede actie.” Ook is het belangrijk om het huis elke dag te luchten, vertelt Ans. Ze doet dat iedere ochtend een kwartiertje en zet de verwarming daarna pas aan. “Dat is goed voor de lucht in huis en zorgt voor zuiniger stoken.”

Vraag nu een gratis bezoek van een energiecoach aan

Wilt u ook uw gratis energiebesparingsadvies aan huis inplannen en gratis ledlampen, radiatorfolie of één van de andere bespaarproducten ontvangen? Ga dan naar www.wooninfo.nl/energiecoach of bel tijdens kantoortijden naar 020 – 523 0190. Het bezoek is eenmalig, zonder enige verplichting en wordt u aangeboden door de gemeente Amsterdam in samenwerking met !WOON.

Energierekening 8% lager na bezoek energiecoach

Artikel delen:

!WOON