Energierekening 8% lager na bezoek energiecoach

Bespaar energie, gratis advies van een energiecoach

11 juni 2019

Dankzij bezoek van een gratis energiecoach besparen huishoudens gemiddeld 8% op hun gas- en elektriciteitsverbruik. Die conclusie trekt !WOON op basis van verbruikscijfers van de bezochte bewoners. Bovendien zijn de deelnemers erg tevreden over het energie adviesgesprek aan huis.

In oktober 2016 startte !WOON het Energiecoachproject, mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Vrijwillige energiecoaches bezoeken Amsterdammers thuis om praktische en eenvoudige bespaartips voor energie te geven. Bewoners krijgen  ook gratis bespaarproducten cadeau. Het doel van het project is lagere woonlasten voor bewoners en bewustwording  van hun energieverbruik. Hiermee draagt het project bij aan een lagere CO2-uitstoot van Amsterdamse huishoudens.

Tussen de start van het project en 30 juni 2018 bezochten de energiecoaches 1.144 Amsterdamse huishoudens. Twee derde van de deelnemers had nog geen slimme meter of gaf geen toestemming om hun verbruik af te lezen. 438 deelnemers gaven hier wel toestemming voor; zij bespaarden gemiddeld 8% op hun  gas- en elektriciteitsverbruik.

Als je deze groep als representatief beschouwt kun je de voorzichtige conclusie trekken dat de besparing voor alle deelnemende huishoudens geldt.  De 1.144 huishoudens die meededen in de eerste anderhalf jaar  hebben dan gezamenlijk jaarlijks € 100.000 en 275.000 kg CO2 bespaard.

De deelnemers zijn tevreden over het energie adviesgesprek aan huis. Zij kregen bruikbare, praktische tips over besparingen waar ze vooraf niet aan gedacht hadden. Ook zijn ze zich nu meer bewust van het effect van hun gedrag op hun energieverbruik en dus op de energierekening.

Het energiecoachproject loopt in elk geval voorlopig door. Wilt u meer informatie, zich aanmelden als deelnemer of als vrijwillige energiecoach? Ga naar de aanmeldpagina.

Artikel delen:

!WOON