nieuwsbrief-headers_600px_VVE
Hierbij ontvangt u de eerste VvE nieuwsbrief van 2022 met artikelen over het vijfjarig bestaan van !WOON, interessante jurisprudentie, een overzicht van onze (online) cursussen en nog veel meer. Veel leesplezier.

Heeft u vragen over uw eigen VvE? Neem dan contact op via 0205230130 of vve@wooninfo.nl.

WOON 5 jaar: debat en borrel in Pakhuis de Zwijger

WOON 5 jaar: debat en borrel in Pakhuis de Zwijger
Dit voorjaar bestaat !WOON 5 jaar. Dat laten we niet ongemerkt voorbij te gaan. We hebben iets moois weten op te bouwen, maar belangrijker: in ons werkveld is van alles aan de hand. We zien een wooncrisis, waarvoor allerlei korte en lange termijn oplossingen worden aangedragen.
Lees meer

Onderhoud rookgasafvoer voor rekening van VvE

Met de koude nachten en een verwarming die overuren maakt, is het belangrijk om te zorgen dat u ook veilig verwarmt. Veel mensen laten hun ketel al periodiek controleren en hebben een koolmonoxidemelder hangen. Het is daarnaast verstandig om ook het rookgasafvoerkanaal te controleren. Lees meer
Onderhoud rookgasafvoer voor rekening van VvE

Vervangende woonruimte voor eigenaar-bewoner

Vervangende woonruimte voor eigenaar-bewoner
Een eigenaar-bewoner nam per email contact op met !WOON. De VvE had besloten om de liften te vervangen. Minimaal 2 weken zou de lift buiten werking zijn en moesten de bewoners met de noodtrap. De bewoner is slecht ter been en woonachtig op de 7de etage. De lift is daarom van groot belang. Het bestuur reageerde afwijzend, wat nu?
Lees meer

Toestemming VvE ontbreekt: nieuwe uitbouw verwijderen

Een eigenaar uit Gelderland moet zijn nieuwe uitbouw verwijderen, omdat de VvE geen toestemming had verleend voor het bouwwerk. De rechtbank oordeelt dat een voorlopige toestemming geen vrijbrief is om alvast te bouwen. De VvE meent dat de eigenaar niet aan de gestelde voorwaarden voldoet en de rechter gaat daarin mee.
Lees meer
Toestemming VvE ontbreekt: nieuwe uitbouw verwijderen

Kamer over voor jongeren in nood?

Kamer over voor een jongeren in nood?
Stichting Kamers met Aandacht is dringend op zoek naar mensen die hun huis openen voor kwetsbare jongeren. Het doel is om het aantal dak- en thuisloze jongeren te verminderen. Heeft u een kamer over? Meld u dan aan en geef iemand de kans om op eigen benen te staan.
Lees meer

Verplichte reservefonds VvE telt mee bij de aangifte inkomstenbelasting

Voor 1 mei 2022 moet u, samen met miljoenen Nederlanders, de aangifte van uw inkomstenbelasting over 2021 doen. Voor veel woningeigenaren levert dat, vanwege de hypotheekrenteaftrek, een fijne belastingteruggave op. Telt u ook het vermogen van de VvE mee als u de aangifte invult?
Lees meer
Verplichte reservefonds VvE telt mee bij de aangifte inkomstenbelasting

Wilt u ook uw woning isoleren?

Wilt u ook uw woning isoleren?
Door de hoge gasprijzen willen steeds meer Amsterdammers hun woning isoleren en verbeteren. Ook bij !WOON krijgen we vragen van actieve en bezorgde bewoners die op zoek zijn naar informatie en hulp. Leden van een VvE hebben een extra uitdaging, omdat zij samen met de buren beslissen over verduurzamen van het pand.
Lees meer

Boeteregeling in het huishoudelijk reglement

Het trappenhuis gebruiken als opslag, geluidsoverlast door nachtelijke feestjes of een parketvloer zonder de juiste ondervloer. Allemaal overtredingen die kunnen voorkomen in een VvE. De VvE kan in dat geval handhavend optreden en zelfs een boete opleggen. Om willekeur te voorkomen is het verstandig om een boeteregeling in het huishoudelijk reglement op te nemen. Lees meer
Boeteregeling in het huishoudelijk reglement VvE

Gratis cursussen over de VvE

pexels-rodnae-productions-5756667
Ook in het najaar kunt u bij ons terecht voor cursussen over de VvE. Kijk op onze website voor meer informatie.

Versneld aansluiten op warmtenet in plaats van gas?

Duizenden corporatiewoningen en particuliere woningen kunnen de komende jaren versneld aansluiten op het warmtenet. Dit geldt voor buurten waar al een warmtenet ligt. In een informatief programma in Pakhuis De Zwijger gaven woningcorporaties, de gemeente Amsterdam en Vattenfall uitleg over dit voorstel.
Lees meer
Versneld aansluiten op warmtenet in plaats van gas?

Digibeet in de Vereniging van Eigenaren

Digibeet in de Vereniging van Eigenaren
VvE's mogen vanwege de corona pandemie al bijna 2 jaar digitaal vergaderen. Helaas levert dat ook problemen op, want niet iedere eigenaar is digitaal vaardig. Sommige eigenaren kunnen niet met een computer en het internet overweg. Zij kunnen daardoor niet of alleen met hulp deelnemen aan de vergadering.
Lees meer

5000 adviezen van Energiecoaches

Het energiecoachproject heeft een fantastische mijlpaal bereikt! Maar liefst 5000 Amsterdammers hebben in de afgelopen 5 jaar een adviesgesprek en bespaarproducten gekregen van een energiecoach. We zijn enorm trots op onze vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen!
Lees meer
5000 adviezen van Energiecoaches
Wilt u ook een gratis bezoek van de energiecoach? Meld u dan nu aan!
Bewerk dit om tekst in te voegen.
twitter facebook linkedin