Cursus VvE: Verhuur van kamers (maart 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Let op: Dit is een fysieke bijeenkomst. We volgen de regels van de overheid op. Mochten de regels ter zijner tijd zijn aangepast, dan bieden we de cursus digitaal als webinar aan. U wordt hier natuurlijk tijdig over geïnformeerd.

!WOON krijgt veel vragen over (overlast door) kamerverhuur. Het kan dan gaan om een woning die in zijn geheel of gedeeltelijk wordt verhuurd. Voor deze kamerbewoners is het soms pure noodzaak om een woning te delen. Er zijn maar weinig betaalbare (huur)woningen te vinden. Soms is de enige oplossing om dan maar met een aantal andere een (te) dure woning te huren. Maar, dat er een schrijnend verhaal aan ten grondslag kan liggen, betekent niet automatisch dat verhuur van kamers ook is toegestaan.

Voor veel VvE’s is het verhuren van kamers een spreekwoordelijke doorn in het oog. De bewoners zijn het zat dat koopwoningen worden opgekocht om via huurconstructies flink op te verdienen. Klachten die wij horen zijn dat de leefbaarheid in het geding komt, dat er sprake zou zijn van (geluids)overlast en dat er veel te veel mensen in te kleine appartementen wonen.

Over dit actuele onderwerp organiseren wij een cursus. De cursus is bedoeld voor eigenaar-bewoners en besturen in Amsterdam die zich willen informeren over de (on)mogelijkheden, regels en aandachtspunten rondom kamerverhuur. In de cursus leert u niet hoe u uw woning kunt verhuren, maar welke regels er gelden als er in de VvE wordt verhuurd. We bespreken wanneer deze vorm van verhuur is toegestaan, wanneer sprake is van illegale verhuur en hoe de VvE kan handhaven. Ook staan we stil bij actuele rechtspraak over dit onderwerp.

Na de cursus weet u:

  • Wanneer verhuur van kamers is toegestaan
  • Wanneer verhuur van kamers is verboden
  • Wat de regels zijn van de gemeente Amsterdam
  • Hoe de VvE kan handhaven als sprake is van illegale kamerverhuur
  • Hoe de rechter tegen verhuur van kamers aankijkt

Cursus gemist?

De cursus wordt in 2022 ook op woensdag 29 juni (webinar) en donderdag 29 september georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

21 mrt 2022 - 19:30-21:00

Locatie

De Boomsspijker

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON