Cursus VvE: Wijzigen van de splitsingsakte (april 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft een eigen splitsingsakte. Onderdeel van deze akte is het (model)splitsingsreglement en de splitsingstekening. Dit hele pakket samen vormt de basis van de VvE. In dit document staat bijvoorbeeld hoeveel appartementsrechten er zijn, hoeveel iedere eigenaar moet betalen, hoeveel stemmen er uitgebracht kunnen worden en welke delen van het gebouw gemeenschappelijk zijn.

De akte (en daardoor ook het reglement en de tekening) kunnen alleen gewijzigd worden door een notaris. Dit is een ingrijpend, kostbaar en tijdrovend proces. Het gebeurt daarom alleen als het écht nodig is. Maar, wanneer is zoiets nodig?

Tijdens de cursus leggen we uit wanneer de akte gewijzigd moet worden, zoals bij een grote verbouwing, verkoop van een zolder of verandering in de kostenverdeling. We bespreken op welke wijze de VvE hierover kan beslissen en wat u kunt of uw buren kunnen doen als zij het niet eens zijn met de wijziging. We sluiten de cursus af met een stappenplan om de splitsingsakte te wijzigen.

Na deze cursus weet u:

  • In welke gevallen de splitsingsakte gewijzigd moet worden
  • Hoe de VvE hierover kan beslissen
  • Welke stappen u moet zetten om de akte te wijzigen
  • Hoe de rechter oordeelt over een wijziging van de akte

Cursus gemist?

De cursus wordt op woensdag 2 november nogmaals georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

25 apr 2022 - 19:30-21:00

Locatie

De Boomsspijker

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON