Cursus VvE: Verbouwen (april 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Let op: Dit is een fysieke bijeenkomst. We volgen de regels van de overheid op. Mochten de regels ter zijner tijd zijn aangepast, dan bieden we de cursus digitaal als webinar aan. U wordt hier natuurlijk tijdig over geïnformeerd.

De locatie is op dit moment nog niet bekend. Zodra de locatie is vastgelegd, vullen we deze informatie aan op onze website.

In Amsterdam wordt veel verbouwd. Een uitbouw, een extra woning op het dak, een dakterras of een nieuw balkon komen allemaal voorbij. Op iedere hoek lijkt wel een container met puin, een steiger of een bouwkeet te staan. Mogelijk is er recent ook in uw Vereniging van Eigenaren (VvE) verbouwd of staat er juist een grote verbouwing in de planning.

Naast de gemeentelijke regels en de gemeentelijke vergunning, heeft een eigenaar ook te maken met de VvE en de regels die daar gelden. Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de splitsingakte, soms moet de splitsingsakte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als een eigenaar grootschalig verbouwt. Wilt u weten hoe u in uw VvE een verbouwing goed regelt? Hoe het zit met veranderingen aan de gemeenschappelijke delen? En welke gevolgen zo’n verbouwing heeft voor toekomstige onderhoudskosten? Neem dan deel aan onze cursus over dit actuele onderwerp.

Na deze cursus weet u:

  • In welke gevallen een eigenaar toestemming nodig heeft van de VvE
  • Hoe de VvE de toestemming (met eventuele voorwaarden) goed vastlegt
  • Welke specifieke regels er gelden bij een uitbouw, een nieuwe kelder en een dakopbouw
  • Hoe de rechtspraak tegen een (grote) verbouwing aankijkt

Cursus gemist?

De cursus verbouwen wordt op dinsdag 25 oktober nogmaals georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.


Datum en tijdstip

6 apr 2022 - 19:30-21:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON