Cursus VvE: Verbouwen (oktober 2022)

> Ga direct naar aanmelden

In Amsterdam wordt veel verbouwd. Een uitbouw, een extra woning op het dak, een dakterras of een nieuw balkon komen allemaal voorbij. Op iedere hoek lijkt wel een container met puin, een steiger of een bouwkeet te staan. Mogelijk is er recent ook in uw Vereniging van Eigenaren (VvE) verbouwd of staat er juist een grote verbouwing in de planning.

Naast de gemeentelijke regels en de gemeentelijke vergunning, heeft een eigenaar ook te maken met de VvE en de regels die daar gelden. Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de splitsingakte, soms moet de splitsingsakte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als een eigenaar grootschalig verbouwt. Wilt u weten hoe u in uw VvE een verbouwing goed regelt? Hoe het zit met veranderingen aan de gemeenschappelijke delen? En welke gevolgen zo’n verbouwing heeft voor toekomstige onderhoudskosten? Neem dan deel aan onze cursus over dit actuele onderwerp.

Na deze cursus weet u:

  • In welke gevallen een eigenaar toestemming nodig heeft van de VvE
  • Hoe de VvE de toestemming (met eventuele voorwaarden) goed vastlegt
  • Welke specifieke regels er gelden bij een uitbouw, een nieuwe kelder en een dakopbouw
  • Hoe de rechtspraak tegen een (grote) verbouwing aankijkt

Cursus gemist?

In 2022 wordt de cursus niet meer georganiseerd. In 2023 organiseren we de cursus opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2023.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

25 okt 2022 - 19:30-21:00

Locatie

Het Claverhuis

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON