WOON 5 jaar: debat en borrel in Pakhuis de Zwijger

09 maart 2022

Dit voorjaar bestaat !WOON 5 jaar. Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We hebben iets moois weten op te bouwen, maar belangrijker: in ons werkveld is van alles aan de hand. We zien een wooncrisis, waarvoor allerlei korte en lange termijn oplossingen worden aangedragen. We zien ook een ‘participatiecrisis’, die diverse mooie nieuwe lokale initiatieven uitlokt. Over deze thema’s organiseren we op donderdag 31 maart een debat gevolgd door een borrel in Pakhuis De Zwijger.

Belangrijke vraag in het debat is: wat staat ons in Amsterdam te doen? En wat geven we de partijen mee die op dat moment onderhandelen over een nieuw collegeakkoord?

We starten om 20.00 uur inleidingen van Cody Hochstenbach (onderzoeker UvA) en Irene Sinteur (gepromoveerd op zelfsturing en zelforganisatie). We vervolgen met een reflectie van Lex Veldboer (lector Hogeschool van Amsterdam). Daarop volgt een gesprek met Anne Wilbers (Stadgenoot), Gert Jan Bakker (!WOON), Thijs van Mierlo (LSA) en twee actieve bewoners. De laatste ronde is voor de fractievoorzitters dan wel woord­voerders wonen van de grootste politieke partijen. Om 21.30 uur sluiten we af met een feestelijke borrel.

We nodigen u graag uit om bij het debat en de borrel aan te sluiten. Dat kan en mag gelukkig weer live. Wilt u het debat digitaal volgen, dan kan dat overigens ook. Graag aanmelden via deze pagina op de website van Pakhuis de Zwijger.

Artikel delen:

!WOON