Cursus VvE: Help, ik woon in een VvE! (mei 2022) – GEANNULEERD

Deze cursus is komen te vervallen. Meld u aan voor de cursus op 5 september 2022

In deze minicursus leggen we uit welke specifieke regels er gelden voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) en waar u deze regels kunt vinden. We bespreken de rol van de splitsingsakte, het (model)splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. Daarna gaan we in op verschillende onderwerpen, zoals het onderhoud aan het pand, de besluitvorming en de gemeenschappelijke kosten. Ook staan we stil bij de verschillende verzekeringen die de VvE moet afsluiten.

De cursus is bedoeld voor eigenaar-bewoners uit Amsterdam die nog weinig ervaring hebben met de VvE. Vooral voor bewoners van een slapende VvE’s is de cursus geschikt.

Na de cursus weet u:

  • Wat er in de splitsingsakte en het (model)splitsingsreglement staat
  • Welke delen van het gebouw gemeenschappelijk zijn
  • Hoeveel u moet meebetalen aan het onderhoud van het pand
  • Op welke manier de VvE beslissingen neemt, bijvoorbeeld over onderhoud
  • Welke verplichte verzekeringen de VvE moet afsluiten

Verdieping

!WOON geeft ook cursussen over belangrijke thema’s binnen de VvE. Tijdens deze themacursussen gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, zoals de financiën, verhuur van kamers en het bestuur en beheer. De cursus ‘Help, ik woon in een VvE’ is bedoeld als basiscursus. Daarna kunt u desgewenst de verdieping in via de themacursussen.

Alle cursussen zijn los van elkaar te volgen. Op onze website vindt u een overzicht van ons huidige aanbod. Alle cursussen en webinars zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is verplicht.

Cursus gemist?

De cursus wordt in 2022 ook georganiseerd op maandag 31 januari en maandag 5 september.

Categorie


Datum en tijdstip

25 mei 2022 - 19:30-21:00

Locatie

!WOON team Oost

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON