Cursus VvE: Help, ik woon in een VvE! (januari 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Let op: Dit is een fysieke bijeenkomst. We volgen de regels van de overheid op. Mochten de regels ter zijner tijd zijn aangepast, dan bieden we de cursus digitaal als webinar aan. U wordt hier natuurlijk tijdig over geïnformeerd.

De locatie is op dit moment nog niet bekend. Zodra de locatie is vastgelegd, vullen we deze informatie aan op onze website.

In deze minicursus leggen we uit welke specifieke regels er gelden voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) en waar u deze regels kunt vinden. We bespreken de rol van de splitsingsakte, het (model)splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. Daarna gaan we in op verschillende onderwerpen, zoals het onderhoud aan het pand, de besluitvorming en de gemeenschappelijke kosten. Ook staan we stil bij de verschillende verzekeringen die de VvE moet afsluiten.

De cursus is bedoeld voor eigenaar-bewoners uit Amsterdam die nog weinig ervaring hebben met de VvE. Vooral voor bewoners van een slapende VvE’s is de cursus geschikt.

Na de cursus weet u:

  • Wat er in de splitsingsakte en het (model)splitsingsreglement staat
  • Welke delen van het gebouw gemeenschappelijk zijn
  • Hoeveel u moet meebetalen aan het onderhoud van het pand
  • Op welke manier de VvE beslissingen neemt, bijvoorbeeld over onderhoud
  • Welke verplichte verzekeringen de VvE moet afsluiten

Verdieping

!WOON geeft ook cursussen over belangrijke thema’s binnen de VvE. Tijdens deze themacursussen gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, zoals de financiën, verhuur van kamers en het bestuur en beheer. De cursus ‘Help, ik woon in een VvE’ is bedoeld als basiscursus. Daarna kunt u desgewenst de verdieping in via de themacursussen.

Alle cursussen zijn los van elkaar te volgen. Op onze website vindt u een overzicht van ons huidige aanbod. Alle cursussen en webinars zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is verplicht.

Cursus gemist?

De cursus wordt in 2022 nogmaals georganiseerd op woensdag 25 mei en maandag 5 september.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.


Datum en tijdstip

31 jan 2022 - 19:30-21:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON