Cursus/Webinar VvE: Help, ik woon in een VvE (september 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Let op: het is nog onbekend of deze cursus op locatie of digitaal als webinar wordt aangeboden. Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen wordt de keuze gemaakt. Als hier meer over bekend is, plaatsen wij dit op onze website

In deze minicursus leggen we uit welke specifieke regels er gelden voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) en waar u deze regels kunt vinden. We bespreken de rol van de splitsingsakte, het (model)splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. Daarna gaan we in op verschillende onderwerpen, zoals het onderhoud aan het pand, de besluitvorming en de gemeenschappelijke kosten. Ook staan we stil bij de verschillende verzekeringen die de VvE moet afsluiten.

De cursus is bedoeld voor eigenaar-bewoners uit Amsterdam die nog weinig ervaring hebben met de VvE. Vooral voor bewoners van een slapende VvE’s is de cursus geschikt.

Na de cursus weet u:

  • Wat er in de splitsingsakte en het (model)splitsingsreglement staat
  • Welke delen van het gebouw gemeenschappelijk zijn
  • Hoeveel u moet meebetalen aan het onderhoud van het pand
  • Op welke manier de VvE beslissingen neemt, bijvoorbeeld over onderhoud
  • Welke verplichte verzekeringen de VvE moet afsluiten

Verdieping

!WOON geeft ook cursussen over belangrijke thema’s binnen de VvE. Tijdens deze themacursussen gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, zoals de financiën, verhuur van kamers en het bestuur en beheer. De cursus ‘Help, ik woon in een VvE’ is bedoeld als basiscursus. Daarna kunt u desgewenst de verdieping in via de themacursussen.

Alle cursussen zijn los van elkaar te volgen. Op onze website vindt u een overzicht van ons huidige aanbod. Alle cursussen en webinars zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is verplicht.

Cursus gemist?

De cursus wordt in 2022 ook georganiseerd op maandag 31 januari en woensdag 25 mei.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.


Datum en tijdstip

5 sep 2022 - 19:30-21:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON