Basiscursus wooncoöperaties Amsterdam (fysieke locatie)

In een wooncoöperatie wonen meerdere huishoudens samen. De bewoners organiseren zelf hoe zij met elkaar willen wonen en wat ze willen delen. Dat kan bijvoorbeeld in 1 gebouw of apart, met een gemeenschappelijke ruimte of tuin, door zorg samen in te kopen of kinderopvang met elkaar te regelen. In een wooncoöperatie beheren en onderhouden bewoners zelf hun woningen. Ook zijn de bewoners samen verantwoordelijk voor de kosten van deze manier van wonen. Zo kan wonen in een wooncoöperatie een duurzame oplossing zijn die mogelijk ook beter betaalbaar is.

De gemeente Amsterdam ziet de meerwaarde van wooncoöperaties in voor de stad en onderzoekt of er ook dit jaar nieuwbouwkavels beschikbaar gesteld kunnen worden voor wooncoöperaties.

Om startende groepen en geïnteresseerden in Amsterdam op weg te helpen organiseert !WOON dit jaar twee basiscursussenDit is de tweede basiscursus in de reeks.  Aan bod komt o.a.:

  • Wat is een wooncoöperatie?
  • Waar moet je op letten bij het starten van je initiatief
  • Hoe ziet een gemeentelijk selectieproces voor een nieuwbouwkavel eruit?
  • Hoe financier je een nieuwbouw wooncoöperatie?

Praktisch

  • Deze cursus wordt op een fysieke locatie gegeven. Er is beperkt plek.
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Aanmelden kan via het onderstaand formulier.
  • Vragen of opmerkingen n.a.v. deze cursus kunnen naar: wooncooperatie@wooninfo.nl

 


Aanmelden

De Gemeente Amsterdam gaat ook in 2024 nieuwbouwkavels beschikbaar stellen voor wooncoöperaties. Om startende groepen en geïnteresseerden op weg te helpen organiseert !WOON dit jaar twee basiscursussen, de eerste is online, de tweede op een fysieke locatie.  Dit is de eerste basiscursus in de reeks.

Bij het aanmelden voor deze cursus / dit event geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze Bewonersinvloed nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.

Datum en tijdstip

3 okt 2024 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds
Kaart wordt geladen...
!WOON, Nieuwezijds
Nieuwezijds Voorburgwal 32 - Amsterdam
Bijeenkomsten
52.3769351 4.894337899999982

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten