Woongroep – wonen samen met anderen

In een woongroep kan je met anderen samen wonen op de manier die je onderling hebt afgesproken. Een groep kan uit 3 tot soms wel 15 mensen bestaan. De leden bepalen zelf wat zij samen willen doen en welke delen van de woonruimte zij samen gebruiken.

Er zijn grote verschillen tussen woongroepen. In sommige groepen gebruiken de leden, op hun eigen ruimte na, alle ruimtes gezamenlijk. In andere groepen heeft ieder lid een aparte wooneenheid met eigen keuken, douche en toilet. Alleen de gemeenschappelijke ruimte delen ze.

Spreekuur

!WOON kan informatie geven over alles wat met woongroepen te maken heeft. We bieden woongroepen op zoek naar bewoners en individuen op zoek naar een woongroep de mogelijkheid met elkaar in contact te komen. Als u in contact wilt komen met groepen kunt u zich gratis inschrijven. Voorlichtingen en spreekuren zijn op afspraak, u kunt ons mailen via het contactformulier of bellen naar 020 5230130.

Zelf zoeken

U kunt ook zelf op zoek gaan naar advertenties van woongroepen of als woongroepzoeker een advertentie plaatsen. Probeer het bijvoorbeeld op de website van woongroep.net.

Woongroepen van ouderen

Woongroepen kunnen rekenen op een groeiende interesse van ouderen: een zelfstandige woning, maar wel naast andere ouderen. Dat heeft ook maatschappelijke voordelen, zoals besparing op de zorgkosten. Voordeel kan ook zijn dat door verhuizing naar een ouderenwoning een grotere woning vrij komt voor een gezin.

Dringend advies: wees er op tijd bij. Je kan je vaak alleen aanmelden als 65- of 70-minner. Woongroepen van ouderen hebben namelijk een behoefte aan een mix van leeftijden.

Ouderenwoongroepen zijn ook hier te vinden

Vragen?

Neem contact met ons op, via 020 5230 130 of via ons contactformulier.

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten