Huur na woningverbetering – problemen oplossen

De Huurcommissie kan een uitspraak doen over de redelijkheid van de verhoging (procedure “huurprijs na woningverbetering”). De Huurcommissie berekent puur de kosten voor verbetering. Bij dubbel glas bijvoorbeeld betaalt u verhoging voor de extra luxe (het dubbele glas), maar niet voor de vervanging van de kozijnen, want voor dat onderhoud betaalt u huur. Op basis van de netto kosten voor verbetering en de afschrijvingstermijn wordt een redelijk bedrag per maand uitgerekend.

Zo mag het aanbrengen van dubbel glas in principe niet meer dan circa €20 huurverhoging per maand opleveren. Het aanbrengen van een cv-installatie waar nog geen cv was, levert een verhoging op van circa €50 per maand (afhankelijk van de investering). Ook woningcorporaties vragen vaak te veel verhoging voor verbeteringen.

Het verzoek huurprijs na woningverbetering bij de Huurcommissie moet ingediend worden binnen drie maanden nadat de verbeteringen zijn aangebracht. U kunt het verzoek online indienen of zelf uitprinten en opsturen. Hulp bij de procedure kunt u krijgen bij !WOON.

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten