Hulp bij oplossen van problemen

Problemen zijn er om opgelost te worden. Vaak is een verschil van mening  in goed overleg op te lossen. Lukt dat niet, dan kan een deskundige organisatie als !WOON helpen. Soms is een geschillencommissie, een Huurcommissie of uiteindelijk ook de (scheids)rechter nodig. Dat klinkt misschien eng of serieus, maar vaak is het een goede manier om een geschil op te lossen. Resultaat zonder al te veel moeite, daar zijn die procedures en regels voor bedacht.

Deze pagina’s bieden een directe link naar oplossingen. De aangewezen weg is altijd eerst een verzoek. Dat leidt vaak tot overleg. Helpt dat niet dan zijn in vele situaties procedures mogelijk. Het is meestal niet ingewikkeld en kan vaak redelijk snel. We beschrijven procedures die door vele bewoners met succes zijn gevoerd. Dat weet een verhuurder meestal ook wel, dus vaak komt het na een sommatie helemaal niet tot een procedure. Dan wordt alsnog de reparatie uitgevoerd, of krijgt de huurder de onterecht betaalde kosten terug. Procederen terwijl de uitkomst van tevoren duidelijk is kost alleen maar extra geld, dat weet een professionele verhuurder heel goed.

Als u vragen hebt, twijfelt of hulp wilt, dan kunt u in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Diemen en Aalsmeer terecht bij !WOON. We hebben veel ervaring met alle procedures en helpen u graag, goed en gratis. We hebben ook een juridisch fonds om eventuele risico’s af te dekken. In andere plaatsen kunt u hulp vragen bij het Juridisch Loket.

Zie het menu hiernaast of in de balkjes linksboven op mobiel voor de onderwerpen.

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten