Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Het handboek wooncoöperaties Amsterdam is een feit! !WOON adviseurs Clemens Mol en Tessa Buck hebben samen deze digitale gids geschreven voor startende groepen of mensen die geïnteresseerd zijn in de #wooncoöperatie. Je vindt er een schat aan informatie die je op weg helpt om jouw initiatief uiteindelijk de eindstreep te laten halen. Aan bod komt o.a.:

  • Wat is een wooncoöperatie? (Verschillende varianten in de huur, welke rechtsvormen, hoe werkt financiering globaal).
  • Hoe start je een wooncoöperatie (groepsvorming, visie, organisatie opbouw).
  • Nieuwbouw in Amsterdam (hoe werkt het gemeentelijk selectieproces, hoe kom je aan een kavel).
  • Samenwerken met een woningbouwcorporatie (beheer of vastgoed overnemen van je corporatie, samen iets nieuws ontwikkelen).
  • Bestaand vastgoed kopen (funda)
  • En dan is het gelukt: hoe zorg je dat jouw wooncoöperatie toekomstbestendig wordt.
  • Door het boek heen staan interviews met diverse wooncoöperaties uit binnen- en buitenland. Waarom überhaupt beginnen aan zo’n enorm project (want dat is het), wat drijft hen en hoe pak je het aan? Welke tips geven zij mee aan startende groepen? Ook vind je er een quickscan om erachter te komen of een wooncoöperatie iets voor jullie groep is en een aantal werkvormen om tot een visie te komen.

Doe er je voordeel mee! Dat het handboek het startende groepen makkelijker mag maken om hun wooncoöperatie te realiseren en dat het zo een bijdrage levert aan de groei van een meer solidair, coöperatief woonstelsel waar bewoners zelf aan het roer staan en de kracht van hun community’s kunnen laten gelden.

Leeswijzer:

Het is een clickable PDF dat betekent dat wanneer je muis in een handje verandert je op dat woord kunt klikken om snel naar dat onderdeel in het boek te gaan. Middels de knoppen in de footer kun je tevens makkelijk door het boek heen bladeren of terugkeren naar de inhoudsopgave. Dikgedrukte en groene woorden, staan in de begrippenlijst.

Download hem NU via deze link.

Feedback op het Handboek?

Wil je iets met ons delen na het lezen van handboek, tips en tops? Of misschien heb je een vraag? Stuur een mailtje naar: wooncooperatie@wooninfo.nl

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten