Training financiering van je wooncoöperatie UTRECHT

De gemeente Utrecht gaat nieuwbouwkavels beschikbaar stellen voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. 

Een belangrijk aspect van het slagen van een wooncoöperatie is, naast het komen tot een sterke groep met een gedeelde visie, het rondkrijgen van je financiering. 

Na het volgen van deze training weet je: hoe je de wooncoöperatie (globaal) kan financieren. We beoordelen en lezen een fictieve selectiebrochure (tenderdocument) en formuleren actuele financiële knelpunten en uitgangspunten voor een haalbare businesscase, anno 2024.

Voor wie

Deze training is voor startende groepen (minimaal 2 deelnemers per groep, max 5) die mee willen doen met een tender van de gemeente Utrecht met het doel om een wooncoöperatie te ontwikkelen.

Kosten

Gratis

Praktisch 

Wil je deelnemen aan deze training? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Vermeld daarbij een korte omschrijving van jullie groep/visie en met hoeveel personen jullie de training komen volgen.

  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19u.
  • Locatie: De huiskamer van wooncoöperatie Overhoop, Utrecht Overvecht
  • Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Vragen over deze training? Mail naar: wooncooperatie@wooninfo.nl


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

8 mei 2024 - 19:30-21:30

Locatie

Wooncoöperatie Overhoop
Kaart wordt geladen...
Wooncoöperatie Overhoop
Camera Obscuradreef 120 - Utrecht
Bijeenkomsten
52.110012 5.116795

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten