Webinar VvE: Financiën (december 2024)

> Ga direct naar aanmelden

Geld is een belangrijk onderwerp binnen de VvE. Betalingsachterstanden, incassoprocedures, onderhoudskosten, indexatie zijn begrippen waar iedere VvE mee te maken kan krijgen. Het is daarom niet alleen een belangrijk onderwerp voor de VvE, maar ook voor alle bewoners.

U betaalt samen met uw buren voor het onderhoud aan het pand. Dit zijn vaak grote kostenposten waar jaren voor gespaard is. Sinds 1 januari 2021 moeten alle VvE’s verplicht sparen voor toekomstig onderhoud. Deze spaarpot wordt het reservefonds genoemd. Voldoet uw VvE al aan deze verplichting? En zit er genoeg geld in kas om het planmatige onderhoud uit te (laten) voeren?

De VvE heeft daarnaast ook allerlei andere financiële verplichtingen, zoals het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening. Wat staat er in deze stukken? Wie stelt ze op? En hoe worden ze vastgesteld en gecontroleerd?

Tijdens het webinar bespreken we ook hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers. Een onderwerp waar geen enkele VvE mee te maken wilt krijgen, maar helaas is de praktijk toch anders. Hoe zorgt u, samen met uw buren, voor een financieel gezonde vereniging?

Na het webinar weet u:

  • Welke kosten gemeenschappelijk zijn en wat uw aandeel daarin is
  • Wat er in de begroting en jaarrekening staat
  • Hoe de financiële stukken worden gecontroleerd
  • Hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

In 2024 wordt dit webinar niet meer georganiseerd. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u uw vragen ook stellen via ons online contactformulier.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.

Datum en tijdstip

3 dec 2024 - 19:30-20:15 Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten