Webinar VvE: Help, ik woon in een VvE! (september 2024)

> Ga direct naar aanmelden

Veel Amsterdamse woningbezitters maken onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Amsterdam telt zo’n 23.000 VvE’s, in allerlei soorten en maken. Een VvE is een bijzondere vereniging; iedere eigenaar die een appartement(srecht) koopt, wordt automatisch lid. Het verplichte lidmaatschap brengt allerlei verplichtingen met zich mee. Hoe zit dat eigenlijk?

Tijdens het webinar leggen we uit welke specifieke regels er gelden voor de VvE en waar u deze regels kunt vinden. We bespreken de rol van de splitsingsakte, het (model)splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. Daarna gaan we in op verschillende onderwerpen, zoals het onderhoud aan het pand, de besluitvorming en de gemeenschappelijke kosten. Ook staan we stil bij de verschillende verzekeringen die de VvE moet afsluiten.

Het webinar is bedoeld voor eigenaar-bewoners uit Amsterdam die nog weinig ervaring hebben met de VvE. Vooral voor bewoners van een inactieve VvE’s is het webinar geschikt.

Na het webinar weet u:

  • Wat er in de splitsingsakte en het (model)splitsingsreglement staat
  • Welke delen van het gebouw gemeenschappelijk zijn
  • Hoeveel u moet meebetalen aan het onderhoud van het pand
  • Op welke manier de VvE beslissingen neemt, bijvoorbeeld over onderhoud
  • Welke verplichte verzekeringen de VvE moet afsluiten

Verdieping

!WOON geeft ook cursussen/webinars over belangrijke thema’s binnen de VvE. Tijdens deze themabijeenkomsten gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, zoals de financiën, verhuur van kamers en het bestuur en beheer. Het webinar ‘Help, ik woon in een VvE’ is bedoeld als basis. Daarna kunt u desgewenst de verdieping in via de themabijeenkomsten.

Alle webinars en fysieke bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen. Op onze website vindt u een overzicht van ons huidige aanbod. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Cursus gemist?

In 2024 wordt dit webinar niet meer georganiseerd. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u uw vragen ook stellen via ons online contactformulier.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.

Datum en tijdstip

9 sep 2024 - 19:30-20:15 Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten