Corona: tijdelijk huurcontract verlengd tot 1 november

20 juli 2020

Door de coronacrisis konden tijdelijke huurcontracten voor drie maanden verlengd worden. Die maatregel is met drie maanden verlengd. De Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten geldt nu voor contracten die uiterlijk op 31 augustus aflopen. Ze worden dan verlengd tot uiterlijk 1 november.

Huurders kunnen hun verhuurder een tijdelijke verlenging vragen. Die verlengt het contract tenzij al voor 1 april afspraken waren om bijvoorbeeld de woning te verkopen, te slopen of te renoveren. Als de verhuurder kan aantonen dat hij aantoonbaar zelf in het huis wil gaan wonen kan hij de verlenging weigeren. Dat geldt ook als als  de huurder zich niet goed gedraagt.

De wet geldt voor huurcontracten die eindigen tussen 1 april 2020 en 31 augustus. Die contracten kunnen verlengd worden tot uiterlijk 1 november 2020. Als een contract al een keer verlengd was kan dat voor een tweede keer.

Mocht de coronacrisis langer duren dan kan de minister deze spoedwet verlengen. Via deze beslisboom kunt u  zien of u in aanmerking komt en wat u moet doen. Voor vragen kunt u in Amsterdam, Amstelveen en een deel van Haarlem terecht bij !WOON.

Artikel delen:

!WOON