All-in huurcontracten

01 juli 2009

Ondanks de sancties die erop gesteld zijn, zijn er nog steeds verhuurders die met hun huurders een all-in contract afsluiten. All-in betekent dat er geen kale huurprijs wordt afgesproken, maar een totaalprijs waarin geen uitsplitsing is gemaakt tussen kale huur en bijkomende kosten zoals energiekosten, gebruik meubilair en noem maar op.

Ongeacht de hoogte van de bij all-in contracten afgesproken prijs, kunt u altijd op een eenvoudige manier een uitsplitsing vragen van uw kale huurprijs en bijkomende kosten. Dit kan u heel veel geld opleveren, omdat de overheid een sanctie stelt op all in contracten: allereerst wordt bekeken wat de maximale huur van uw woning zou mogen bedragen volgens de puntentelling. Vervolgens wordt de kale huurprijs vastgesteld op 55% van dit bedrag. Mocht u een dergelijk contract hebben neemt u dan contact met ons op. Het kan u honderden euro’s per maand schelen. Elke huurder heeft het recht een dergelijke procedure te starten.
Kamerbewoners kunnen ook van deze mogelijkheid gebruik maken en met name kamerbewoners hebben nogal eens te maken met een all in contract.

Artikel delen:

!WOON

Mobiele versie afsluiten