Basiscursus: opzetten van een wooncoöperatie – oktober 2020

!WOON organiseert in oktober een basiscursus voor bewoners die meer willen weten over het opzetten van een wooncoöperatie. De cursus gaan in ieder geval door! I.v.m. het coronavirus is het maximaal aantal deelnemers lager dan normaal, namelijk 12. Eventueel wordt de cursus door een webinar vervangen.

Een wooncoöperatie?

Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? De cursus is ook voor mensen die kennis willen maken met het fenomeen wooncoöperatie.

Programma

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Wetgeving en financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie?

Wanneer?

Donderdag 22 oktober 2020

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met c.mol@wooninfo.nl


Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus is gratis, maar niet vrijblijvend. Ben je verhinderd, geef het op tijd door zodat er plek ontstaat voor andere deelnemers.


Datum en tijdstip

22 okt 2020 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON