Basiscursus wooncoöperatie opzetten februari

!WOON organiseert in februari een basiscursus voor bewoners die meer willen weten over het opzetten van een wooncoöperatie. De cursus vindt plaats op het kantoor van !WOON aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32, Amsterdam.

Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? De cursus is ook voor mensen die kennis willen maken met het fenomeen wooncoöperatie.

Wil je je alvast inlezen, kijk dan alvast in het Handboek Wooncoöperaties dat gratis te downloaden is.

Programma

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie in Amsterdam?

Wanneer?

Woensdag 15 februari, 19.30-21.30

Voor wie?

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen en trainingen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met f.aldershoff@wooninfo.nl


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

15 feb 2023 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON