Basiscursus wooncoöperatie UTRECHT

In een wooncoöperatie wonen meerdere huishoudens samen. De bewoners organiseren zelf hoe zij met elkaar willen wonen en wat ze willen delen. Dat kan bijvoorbeeld in 1 gebouw of apart, met een gemeenschappelijke ruimte of tuin, door zorg samen in te kopen of kinderopvang met elkaar te regelen. In een wooncoöperatie beheren en onderhouden bewoners zelf hun woningen. Ook zijn de bewoners samen verantwoordelijk voor de kosten van deze manier van wonen. Zo kan wonen in een wooncoöperatie een duurzame oplossing zijn die mogelijk ook beter betaalbaar is.

Goed nieuws! De gemeente Utrecht ziet de meerwaarde van wooncoöperaties in voor de stad en komt nu- in het voorbeeld van Amsterdam- met een Actieplan Wooncoöperaties.

Om startende groepen en geïnteresseerden op weg te helpen organiseert !WOON dit jaar basiscursussen op locatie in Utrecht.  Deze cursus geven we op een bijzondere locatie, wooncoöperatie Overhoop!

Aan bod komt o.a.:

  • Wat is een wooncoöperatie?
  • Waar moet je op letten bij het starten van je initiatief
  • Hoe ziet een gemeentelijk selectieproces voor een nieuwbouwkavel eruit?
  • Hoe financier je een nieuwbouw wooncoöperatie?

Praktisch

  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Aanmelden kan via het onderstaand formulier, er geldt een maximum van 25 deelnemers. Mocht je je aangemeld hebben en toch niet kunnen, fijn als je je weer afmeld zodat er plek vrijkomt voor een andere deelnemer. Dat kan door een mail te sturen naar: wooncooperatie@wooninfo.nl

Bereikbaarheid Overhoop

Overhoop is het lage gebouwtje op het plein, bereikbaar vanaf de Ebrodreef. Direct achter het gebouw is veel parkeerruimte (gratis).

Met de trein
Station Utrecht-Overvecht is 10 minuten lopen. Je kunt dan via de Van Brammendreef tussen de flats door lopen.
of je kunt dezelfde ingang van het plein gebruiken als met de auto (via de Ebrodreef).


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

16 apr 2024 - 19:30-21:30

Locatie

Wooncoöperatie Overhoop

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON