Basiscursus wooncoöperaties UTRECHT

In een wooncoöperatie wonen meerdere huishoudens samen. De bewoners organiseren zelf hoe zij met elkaar willen wonen en wat ze willen delen. Dat kan bijvoorbeeld in 1 gebouw of apart, met een gemeenschappelijke ruimte of tuin, door zorg samen in te kopen of kinderopvang met elkaar te regelen. In een wooncoöperatie beheren en onderhouden bewoners zelf hun woningen. Ook zijn de bewoners samen verantwoordelijk voor de kosten van deze manier van wonen. Zo kan wonen in een wooncoöperatie een duurzame oplossing zijn die mogelijk ook beter betaalbaar is.

Goed nieuws! De gemeente Utrecht ziet de meerwaarde van wooncoöperaties in voor de stad en komt nu- in het voorbeeld van Amsterdam- met een Actieplan Wooncoöperaties. In 2023 komt de 1e nieuwbouwkavel beschikbaar voor een wooncoöperatie. De kavel ligt in Leidsche Rijn Centrum en biedt ruimte voor zo’n 15 tot 20 woningen. In het najaar 2023 volgt waarschijnlijk Zuilense Vecht als 2e locatie. Informatie over de kavels volgt nog.

Om startende groepen en geïnteresseerden op weg te helpen organiseert !WOON dit jaar drie basiscursussen op locatie in UtrechtDit is de derde basiscursus in de reeks.  Aan bod komt o.a.:

  • Wat is een wooncoöperatie?
  • Waar moet je op letten bij het starten van je initiatief
  • Hoe ziet een gemeentelijk selectieproces voor een nieuwbouwkavel eruit?
  • Hoe financier je een nieuwbouw wooncoöperatie?
  • Updates over het Utrechts Actieplan door een medewerker van de gemeente (o.a. kavel Leidsche Rijn).

Praktisch

  • Locatie: Het Hof van Cartesius
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Aanmelden kan via het onderstaand formulier. Mocht je je aangemeld hebben en toch niet kunnen, fijn als je je weer afmeld zodat er plek vrijkomt voor een andere deelnemer. Afmelden kan door een mail te sturen naar: wooncooperatie@wooninfo.nl

 


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

13 nov 2023 - 19:30-21:30

Locatie

Hof van Cartesius

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON