Cursus Gemeente Amsterdam: verduurzamen van kleine VvE’s (november 2021)

Cursus van 3 avonden voor VvE’s met 8 of minder appartementen, op maandagen 15, 22 en 29 november 2021.

De gemeente Amsterdam organiseert in november twee reeksen cursussen voor VvE’s die willen verduurzamen. Er is ook een reeks voor grotere VvE’s.

In de 3 avonden worden VvE-leden op weg geholpen naar een goed plan voor verduurzaming van het gebouw en het motiveren van de medebewoners. Deelnemers krijgen tijdens de cursus juridische, financiële en technische kennis aangereikt die relevant is bij verduurzaming. Hierbij is veel aandacht voor het proces van besluitvorming in de VvE. Ook wordt er gekeken naar de betaalbaarheid van de plannen. Aan het einde van de cursus beschikt u over de kennis en praktische handvatten om samen met uw medebewoners een goed stappenplan te maken om uw gebouw te verduurzamen.

Het verduurzamingstraject verloopt voor een kleine VvE vaak net anders dan voor de grotere VvE’s.  Kleine vve’s  hebben wel een gemeenschappelijke schil maar vaak individuele warmte – tapwaterinstallaties – geen gemeenschappelijk energiegebruik en de besluitvorming verloopt anders. Soms makkelijker, soms juist lastiger. De cursus is ook praktischer dan de cursus voor grotere vve’s.

Er is plek voor 15 VvE’s per cursus. Per VvE kunnen meerdere leden deelnemen. Als de cursus vol is ontvangt u een uitnodiging voor een van de cursussen in 2022.

Meer informatie over de cursusreeks is te vinden via deze link naar de gemeentewebsite.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link naar het aanmeldformulier.

Categorie


Datum en tijdstip

15 nov 2021 - 19:30-21:30

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON