Cursus/Webinar VvE: Financiën (december 2023)

> Ga direct naar aanmelden

Geld is een belangrijk onderwerp binnen de VvE. U betaalt samen met uw buren voor het onderhoud aan het pand. Dit zijn vaak grote kostenposten waar jaren voor gespaard is. Sinds 1 januari 2021 moeten alle VvE’s verplicht sparen voor toekomstig onderhoud. Deze spaarpot wordt het reservefonds genoemd. Voldoet uw VvE al aan deze verplichting? En zit er genoeg geld in kas om het planmatige onderhoud uit te (laten) voeren?

De VvE heeft daarnaast ook allerlei andere financiële verplichtingen, zoals het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening. Wat staat er in deze stukken? Wie stelt ze op? En hoe worden ze vastgesteld en gecontroleerd?

Tijdens de cursus bespreken we ook hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers. Een onderwerp waar geen enkele VvE mee te maken wilt krijgen, maar helaas is de praktijk toch anders. Hoe zorgt u, samen met uw buren, voor een financieel gezonde vereniging?

Na de cursus weet u:

  • Welke kosten gemeenschappelijk zijn en wat uw aandeel daarin is
  • Wat er in de begroting en jaarrekening staat
  • Hoe de financiële stukken worden gecontroleerd
  • Hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers

Digitaal of fysiek?

Het is nog niet bekend of deze cursus fysiek op locatie of als webinar wordt aangeboden. In de zomer wordt dit bekend gemaakt.

Cursus gemist?

In 2023 wordt deze cursus niet meer georganiseerd. In 2024 organiseren we de cursus opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2024.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.


Datum en tijdstip

11 dec 2023 - 19:30-21:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON