Webinar VvE: Financiën (september 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Geld is een belangrijk onderwerp binnen de VvE. U betaalt samen met uw buren voor het onderhoud aan het pand. Dit zijn vaak grote kostenposten waar jaren voor gespaard is. Sinds 1 januari 2021 moeten alle VvE’s verplicht sparen voor toekomstig onderhoud. Deze spaarpot wordt het reservefonds genoemd. Voldoet uw VvE al aan deze verplichting? En zit er genoeg geld in kas om het planmatige onderhoud uit te (laten) voeren?

De VvE heeft daarnaast ook allerlei andere financiële verplichtingen, zoals het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening. Wat staat er in deze stukken? Wie stelt ze op? En hoe worden ze vastgesteld en gecontroleerd?

Tijdens het webinar bespreken we ook hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers. Een onderwerp waar geen enkele VvE mee te maken wilt krijgen, maar helaas is de praktijk toch anders. Hoe zorgt u, samen met uw buren, voor een financieel gezonde vereniging?

Na het webinar weet u:

  • Welke kosten gemeenschappelijk zijn en wat uw aandeel daarin is
  • Wat er in de begroting en jaarrekening staat
  • Hoe de financiële stukken worden gecontroleerd
  • Hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

In 2022 wordt dit webinar niet meer georganiseerd. In 2023 organiseren we het webinar opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2023.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

21 sep 2022 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON