Gesprek: Sociale huur Amsterdam: eerlijk van het gas af?

Live Journalism in De Balie, deze maand het thema Energietransitie. Met onder meer Hielke Ploeg, programmaleider Bewoners en Energietransitie bij !WOON.

Van de organisatie: “In een paar Amsterdamse straten en wijken zijn sociale huurwoningen al aardgasvrij, met bewoners die tevreden terugkijken. Tegelijkertijd gaat het in veel buurten niet goed. Bewoners gaan niet mee met plannen waarvan de impact op hun eigen woongenot en energierekening nog onduidelijk is. Corporaties worstelen op hun beurt met het voelbare wantrouwen zodra ze aanbellen bij hun bewoners. Hoe kunnen ze bij al die duizenden huurders persoonlijk de twijfels wegnemen én op tijd de deadline halen?

Deze avond is onderdeel van het onderzoek van De Balie Live Journalism, de onderzoeksredactie van De Balie. Ze publiceren artikelen in de krant, reportages op AT5 en organiseren bijeenkomsten waarbij burger en politiek elkaar ontmoeten. Deze avond vragen we de corporaties hoe het gaat met de verduurzamingsplannen en gaan we met de zaal in gesprek. Hoe kunnen bewoners en corporaties nader tot elkaar komen om wederzijds wantrouwen te repareren?”

Toegang is gratis: bestel hier een ticket bij De Balie

Logo Live Journalism De Balie Amsterdam


Datum en tijdstip

15 nov 2023 - 19:30-21:30

Locatie

De Balie

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON