Een wooncoöperatie wat is dat nou eigenlijk?

Een basiscursus voor huurders die zélf in hun woonbehoefte willen voorzien.

Toegang: Voor bewoners van Amsterdam gratis

De Wooncoöperatie is in opkomst. Steeds meer bewoners hebben interesse in de wooncoöperatie en nemen het initiatief om in zelforganisatie het wonen vorm te geven. Ook in het regeerakkoord is de wooncoöperatie als gat tussen huren en kopen opgenomen. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er?

In deze avondcursus maken bewoners kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. Welke vormen zijn er en wat is belangrijk bij het vormgeven en starten van een initiatief? Hoe richt je een wooncoöperatie op?

Heb je interesse in de wooncoöperatie maar weet je nog niet precies hoe jouw toekomstig initiatief eruit ziet? Meld je dan aan voor de cursus.

Programma: Wat is een wooncoöperatie. Waarom een wooncoöperatie? Samenwerking binnen de groep. Een coöperatieplan en onderhandelen met partners.

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan. Woon organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties. Binnenkort is daarover op onze website meer informatie te vinden.


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

12 dec 2017 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON