Een zelfbouw-wooncoöperatie. Hoe richt je er een op?

De gemeente Amsterdam is op dit moment bezig met een pilot voor wooncoöperaties. Groepen die een wooncoöperatie willen starten kunnen een kavel grond krijgen om daar hun wooncoöperatie te bouwen. Maar hoe krijg je een groep bij elkaar en wat heb je allemaal nodig om een initiatief van de grond te krijgen?

Wooncoöperaties zijn initiatieven waar de bewoners zelf in hun huisvesting voorzien. Ze beheren hun woningen zelf en doen dat in zelforganisatie. De vorm is in de ons omringende landen bekend maar in Nederland komt de wooncoöperatie net uit de startblokken.

Op het nieuwe centrumeiland van IJburg is de eerste tender voor de uitgifte van een kavel inmiddels gestart. Voor de tweede kavel op het Archimedesplantsoen https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/zelfbouw/beschikbaar/archimedesplantsoen/ wordt binnenkort de procedure gestart.

Voor groepen en individuen die geïnteresseerd zijn in het starten van een wooncoöperatie organiseert !WOON op 22 maart een inloopbijeenkomst. Onderwerpen zijn:

  • Wat is nou precies een wooncoöperatie? Waar moet ik op letten?
  • Hoe krijg een goede groep bij elkaar?
  • Wat zijn waarborgen voor een duurzame wooncoöperatie?
  • Wat komt er allemaal bij een bouwproces kijken?
  • Hoe financier je een wooncoöperatie?

Interesse? Kom langs op:

Donderdag 22 maart Nieuwezijds Voorburgwal 32 van 19.30 tot 21.30 (opgeven verplicht!)

Categorie

-


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

22 mrt 2018 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON