Informatiemarkt Confuciusbuurt Aardgasvrij

Op 29 juni is voor alle bewoners van de Confuciusbuurt in Amsterdam Nieuw-West een informatiemarkt over het aardgasvrij maken van hun woning. De gemeente Amsterdam, Stadgenoot, Ymere en Vattenfall informeren buurtbewoners en beantwoorden de vragen die zij hebben over een aardgasvrije toekomst.

In de  Confuciusbuurt zijn al woningen aangesloten op het warmtenet. Dit jaar sluit ook het nieuwe woongebouw New Beginnings met 116 woningen van Stadgenoot aan op het warmtenet. En dat geldt ook voor de 178 woningen in het Hof van Descartes dat Ymere de komende jaren renoveert.  Ook de andere huur- en koopwoningen in de Confuciusbuurt kunnen de komende jaren op het warmtenet worden aangesloten als er voldoende draagvlak is bij bewoners.

Warmtenet logische oplossing in de Confuciusbuurt

De gemeente Amsterdam heeft onderzocht wat voor de verschillende buurten in Amsterdam de meest logische en betaalbare aardgasvrije oplossing is. Daaruit blijkt dat dit voor de Confuciusbuurt het warmtenet is. Dat ligt er namelijk al. Het samenwerkingsverband Warm Amsterdam, waarin de gemeente samenwerkt met de corporaties en Vattenfall, heeft de buurt omarmt om die aan te sluiten op het warmtenet.

Informatiemarkt Confuciusbuurt

Op de Informatiemarkt kunnen bewoners, huurders en eigenaren, terecht met hun vragen over het aardgasvrije maken van hun woning. De gemeente Amsterdam, Stadgenoot, Ymere, Vattenfall en stichting !WOON praten bewoners bij over kosten, techniek, elektrisch koken, subsidies en tips om energie te sparen. En de betrokken partijen horen graag van bewoners wat zij van aardgasvrij en het warmtenet vinden De informatie markt is 29 juni, in OBS De Kans, Thomas van Aquinostraat 2.

Voorstel voor huurders en kopers

Huurders en kopers in de Confuciusbuurt krijgen een voorstel om aan te sluiten op het warmtenet. Corporaties kunnen huurders alleen aansluiten als er voldoende draagvlak is. Kopers bepalen zelf of ze aansluiten op het warmtenet of op zoek gaan naar een alternatief. Op dit moment werkt de gemeente Amsterdam daarvoor een buurtgerichte subsidie uit.

Het warmtenet wordt steeds duurzamer

Een aansluiting op het warmtenet betekent dat bewoners nu al ruim 60 procent minder CO2 uitstoot in vergelijking met een cv-ketel. In de toekomst wordt het warmtenet steeds duurzamer met nieuwe verwarmingsbronnen zoals warmte uit oppervlaktewater, aardwarmte en restwarmte van datacenters. In 2040 is het warmtenet fossielvrij.

Samenwerkingsverband Warm Amsterdam

In het samenwerkingsverband Warm Amsterdam werken de gemeente Amsterdam, de Amsterdamse corporaties en Vattenfall aan een aardgasvrij Amsterdam. Het doel is de komende vijf jaar 10.000 woningen versneld op het warmtenet aan te sluiten.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/confuciusbuurtaardgasvrij

Datum en tijdstip

29 jun 2022 - 09:00-15:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON