Netwerkbijeenkomst gemeente: Verduurzamen voor grote en kleine VvE’s (april 2023)

De netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam. Meld u aan via de website van de gemeente.

Verduurzamen van een VvE vraagt veel voorbereiding en organisatie. Op zaterdag 15 april organiseert de gemeente Amsterdam een netwerkbijeenkomst voor VvE’s. Een ontmoetingsplaats voor VvE’s om kennis en opgedane ervaringen uit te wisselen. En een inspiratiebron voor VvE’s die een verduurzamingstraject willen opstarten.

VvE’s met inmiddels (bijna) uitgevoerde verduurzamingsmaatregelen van het gemeenschappelijk eigendom, geven een presentatie over hun plan van aanpak, obstakels en ervaringen.

Programma

 • 13.45 uur: Inloop met koffie en thee
 • 14.00 uur: Programma VvE-aanpak 2023
 • 14.15 uur: VvE’s aan het woord
 • 16.00 uur: Borrel en ruimte om met andere VvE’s in gesprek te gaan
 • 17.00 uur: Afronding

VvE’s aan het woord

 • Aanleg laadinfrastructuur parkeergarage grote gemengde VvE – VvE Batavia
  VvE Batavia is een U-vormig gebouw aan de Panamalaan, Borneolaan en Dirk Vreekenstraat. Gebouwd onder architectuur van Frits van Dongen en opgeleverd in 2000. Het woongedeelte betreft 167 woningen, waarvan 48 van woningcoöperatie Lieven de Key. De parkeergarage heeft een daktuin en biedt ruimte aan 134 auto’s. Het beheer en onderhoud van de parkeergarage is ondergebracht in een afzonderlijke VvE.
  Spreker: Louis Visseren, een van de initiatiefnemers, vertelt hoe het project tot stand is gekomen en hoe de exploitatie verloopt.
 • Aanleg zonnepanelen kleine VvE VvE De School
  VvE De School is een oude school in Baarsjes en heeft in december 2020 zonnepanelen op het dak gelegd. Het gebouw stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw en bestaat uit 9 koopappartementen.
  Spreker: Martijn de Keizer, bestuurslid van VvE De School, legt uit wat de motivatie van VvE-leden was en welke stappen zijn gezet om tot uitvoering te komen.
 • Verduurzamingsplan gemengde VvE – VvE Burmandwarsblok
  VvE Burmandwarsblok is een gemengd complex met huur- en koopwoningen uit 1983 gelegen in Oost. Het complex zag er slecht uit en was behoorlijk versleten. De bewoners wilden wat doen aan de stijgende servicekosten en wateroverlast. Architecten van XOOMlab hebben een creatief plan gemaakt om op het complex een nieuwe verdieping met koopwoningen te zetten. Hierdoor kwam extra geld vrij voor verbetering en verduurzaming van het complex.
  Sprekers: Simon Deurloo, bestuurslid VvE Burmandwarsblok, vertelt over de aanpak en hoe alle bewoners zijn betrokken bij de besluitvorming. Harvey Otten, architect XOOMlab, deelt hoe het creatieve plan voor een extra woonverdieping tot stand kwam.

Aanmelden

De netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

Er is veel animo voor de netwerkbijeenkomsten. In verband met beperkte ruimte van de locatie moet u zich aanmelden en geldt het principe vol is vol.

Categorie


Datum en tijdstip

15 apr 2023 - 14:00-17:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON