Slotbijeenkomst: Verschraalde voorzieningen

Op donderdag 29 februari van 13.00-16.00 vindt de slotbijeenkomst plaats van het onderzoek:
Hoe verschraald zijn buurt- en basisvoorzieningen in Amsterdam en Zaanstad?

Vanuit het Kenniscentrum Ongelijkheid is onderzoek gedaan naar ‘verschaalde voorzieningen’ in Osdorp-midden in Amsterdam en Kogerveldwijk in Zaanstad.

Op het platteland en in de buitenwijken van de stad staat het voorzieningenniveau onder druk. Voor het platteland is dat inmiddels goed gedocumenteerd. Maar hoe zit dat nu precies in de aandachtswijken van de stad? Deze vraag is de afgelopen twee jaar uitgezocht door onderzoekers van de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam voor de Metropoolregio Amsterdam en Amsterdam en Zaanstad in het bijzonder.

Tijdens de slotbijeenkomst worden de resultaten van de onderzoeksprojecten gepresenteerd, de praktijkkant ervan besproken en vooruitgeblikt naar een mogelijk vervolg. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de Atlas van Voorzieningen gelanceerd.
Team Sterke Buurten van !WOON is maatschappelijk partner van het lectoraat Stedelijk Sociaal Werken en levert een bijdrage aan de bijeenkomst.

Programma bijeenkomst

Het programma bestaat uit twee blokken. In het eerste blok wordt het onderzoek gepresenteerd van de Vrije Universiteit Amsterdam over de (veranderde) bereikbaarheid van voorzieningen in de MRA. De resultaten worden toegelicht aan de hand van een Atlas van Voorzieningen. Het tweede blok van de Hogeschool van Amsterdam staat in het teken van het perspectief van bewoners en professionals. Ingezoomd wordt op de ervaren verschraling van maatschappelijke voorzieningen in Amsterdam Osdorp-Midden en Zaanstad Kogerveld.

In elk blok zal ook één van onze maatschappelijke partners, OIS Amsterdam, !WOON Team Sterke Buurten, Gemeente Zaandstad, Amsterdamse Federatie voor Woningcorporaties, Universiteit van Amsterdam, reflecteren op de gepresenteerde uitkomsten. Na de reflectie is er tijd voor vragen en andere inzichten uit de zaal. We sluiten de bijeenkomst af met een gesprek over de betekenis van deze resultaten voor beleid en de praktijk en met toekomstige vragen voor onderzoek. Vooraf bent u welkom voor een inlooplunch om alvast informeel kennis te maken of bij te praten.

Meer informatie over het programma is hier te lezen.

Datum: donderdag 29 februari

Tijd: 13.00 – 16.00

Locatie: Zaal Agora 4 in hoofdgebouw Vrij Universiteit Amsterdam – De Boelelaan 1105

Aanmelden voor de bijeenkomst via: : m.p.a.steijn@vu.nl

 


Datum en tijdstip

29 feb 2024 - 13:00-16:00

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON