Training kaartenbak voor wooncoöperaties: deel 1

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De eerste wooncoöperaties zijn al aan het bouwen of gaan binnenkort bouwen. Zijn jullie de volgende?

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in de maanden maart, april, mei, september en oktober een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deel 1: Groepsvorming en visie opstellen

In dit eerste deel van de training kom tot een gezamenlijke visie over jullie toekomstige wooncomplex. Jullie leren hoe je tot een duurzame wooncoöperatie komt en hoe je je visie toeschrijft naar de kaartenbak van de gemeente. Daarnaast besteden we aandacht aan groepsvorming. De groep is immers de basis van de wooncoöperatie. Uit hoeveel mensen moet de initiatiefgroep bestaan, hoe neem je gedragen besluiten met elkaar, welk talent is handig om al in je groep te hebben en hoe zet je je organisatie verder op?

Deze tweedelige training is gratis voor groepen die een wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam en mee willen doen aan een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente. Na het volgen van deel 1 en deel 2 van deze training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak. Let op: Deel 1 en 2 zijn niet los te volgen van elkaar en we adviseren de trainingen kort op elkaar te volgen.

Voor wie

Deze training is voor startende groepen (minimaal 3 deelnemers) die mee willen doen met een selectie van de gemeente Amsterdam met het doel om een wooncoöperatie te ontwikkelen.

Praktisch 

Wil je deelnemen aan deze training? Stuur een mail naar Tessa Buck via t.buck@wooninfo.nl Vermeld daarbij een korte omschrijving van jullie groep/visie en voorkeur voor data.

  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
  • Locatie: kantoor van !WOON aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
  • Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Datum en tijdstip

8 sep 2022 - 11 okt 2022 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON