Training kaartenbak voor wooncoöperaties: deel 2

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De eerste wooncoöperaties zijn al aan het bouwen of gaan binnenkort bouwen. Zijn jullie de volgende?

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Om in de kaartenbak te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: Je moet een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in maart, april, mei, september en oktober een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deel 2: Statuten en financiering

In deel twee van de training werken we toe naar het opstellen van je statuten zodat je de vereniging kunt gaan oprichten. Ook nemen we de financiering van je initiatief onder de loep, met aandacht voor de ins en outs van de lening van de gemeente Amsterdam.

Na het volgen van deel 1 en deel 2 van deze training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak. Let op: Deel 1 en 2 zijn niet los te volgen van elkaar en we adviseren de trainingen kort op elkaar te volgen.

Voor wie

Deze training is voor startende groepen (minimaal 3 deelnemers) die mee willen doen met een selectie van de gemeente Amsterdam met het doel om een wooncoöperatie te ontwikkelen.

Praktisch 

Wil je deelnemen aan deze training? Stuur een mail naar Freddie Aldershoff via f.aldershoff@wooninfo.nl Vermeld daarbij een korte omschrijving van jullie groep/visie en voorkeur voor data.

  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
  • Locatie: kantoor van !WOON aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
  • Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

7 mrt 2023 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON