Training kaartenbak voor wooncoöperaties deel 2: Procedure kaartenbak en statuten

De gemeente Amsterdam stelt ook dit jaar weer nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier.* Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De eerste wooncoöperaties zijn al aan het bouwen of zijn net opgeleverd, zoals Bajesdorp en de Warren. Zijn jullie de volgende?

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je je als groep in redelijk korte tijd kunnen professionaliseren om de wooncoöperaties tot een succes te kunnen brengen en kans te maken op een kavel.  Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON een daarvoor 5-delige training.

Na het volgen van deze 5-delige training weet je:

  • Hoe het selectieproces van de gemeente voor wooncoöperaties eruit ziet en wat belangrijke beoordelingscriteria zijn;
  • Hoe jullie de eerste hoepel in het selectieproces tot een succes kunnen brengen, te weten: de inschrijving in de kaartenbak;
  • Hoe jullie tot een groep kunnen komen die succesvol een wooncoöperatie kan bouwen, en;
  • Hoe je de wooncoöperatie (globaal) kan financieren.

Deel 2: Procedure kaartenbak en statuten

In dit tweede deel van de training lopen we de leidraad van de gemeente door en weten jullie waar jullie bestuur en statuten aan moeten voldoen om in de kaartenbak van de gemeente te komen. Uiteraard staan jullie aan het roer en toetsen we de gestelde voorwaarden aan jullie missie en visie.

Voor wie

Deze training is gratis voor startende groepen die een wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam en mee willen doen aan een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente.

Voorwaarde voor deelname

Jullie zijn een groep (minimaal 4 leden) en hebben al iets van een visie op papier staan voor jullie wooncoöperatie. Jullie staan ingeschreven voor de hele reeks.

Praktisch 

Jullie staan al ingeschreven voor de hele reeks toen je je aanmeldde voor deel 1. Bespreek met elkaar wie naar welke training gaat en hoe jullie de kennis delen in jullie groep.

  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur)
  • Locatie: kantoor van !WOON aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
  • Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Data voorjaarsreeks (telkens op dinsdagavond):

Di 30 april: Missie & Visie

Di 14 mei: Procedure kaartenbak & statuten

Di 28 mei: Financiering

Di 11 juni: Opdrachtgeverschap

Di 25 juni: Governance & effectief vergaderen

Check ook onze agenda. Vragen over deze training? Mail naar: wooncooperatie@wooninfo.nl

*Het kan zijn dat er op het moment dat je op deze pagina kijkt er nog geen kavel(s) voor wooncoöperaties op staan. Niet getreurd: het heeft zeker zin om jezelf voor te bereiden zodat je je kunt inschrijven in de kaartenbak en mee kunt doen met het selectieproces zodra de kavel(s) bekend worden gemaakt. Je tijd is dus sowieso goed besteed.

 


Datum en tijdstip

14 mei 2024 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON