Training kaartenbak voor wooncoöperaties deel 3

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De eerste wooncoöperaties zijn al aan het bouwen of zijn net opgeleverd, zoals Bajesdorp en de Warren. Zijn jullie de volgende?

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON een driedelige training. 

Na het volgen van deze 3-delige training weet je:

  • Hoe het selectieproces van de gemeente voor wooncoöperaties eruit ziet en wat belangrijke beoordelingscriteria zijn;
  • Hoe jullie de eerste hoepel in het selectieproces tot een succes kunnen brengen, te weten: de inschrijving in de kaartenbak;
  • Hoe jullie tot een groep kunnen komen die succesvol een wooncoöperatie kan bouwen, en;
  • Hoe je de wooncoöperatie (globaal) kan financieren.

Deel 3: Financiering

In dit derde deel van de training beoordelen en lezen we een selectiebrochure (tenderdocument) en formuleren jullie actuele financiële knelpunten en uitgangspunten voor een haalbare businesscase anno 2023.

Deze training is gratis voor groepen die een wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam en mee willen doen aan een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente. Na het volgen van de gehele training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak. Let op: Deel 1,2 en 3 zijn niet los te volgen van elkaar en we adviseren de trainingen kort op elkaar te volgen.

Voor wie

Deze training is voor startende groepen (minimaal 2 deelnemers per groep) die mee willen doen met een selectie van de gemeente Amsterdam met het doel om een wooncoöperatie te ontwikkelen.

Praktisch 

Wil je deelnemen aan deze training? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Vermeld daarbij een korte omschrijving van jullie groep/visie en met hoeveel personen jullie de training komen volgen.

  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
  • Locatie: kantoor van !WOON aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
  • Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Vragen over deze training? Mail naar: wooncooperatie@wooninfo.nl


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

7 nov 2023 - 19:30-21:30

Locatie

!WOON, Nieuwezijds

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON