Training voor nieuwe vrijwilligers: Energiecoach

Heb je hart voor je buurt en voor ’n duurzame wereld? Meld je dan aan als vrijwilliger en volg de training Energiecoach! Na de training geef je mensen thuis advies hoe zij minder energie kunnen verbruiken en dus minder kosten maken. Deze training is in Zandvoort, maar we zoeken niet alleen vrijwilligers in Zandvoort. Wil je aan de slag in Zandvoort, Bloemendaal, Beverwijk, Haarlem, Velsen of IJmuiden? Lees snel verder hoe je je kunt aanmelden.

Vacature energiecoach

Met een rugzak vol bespaarproducten en een tablet met onze energiecoach-app ga je bij mensen thuis advies geven. Signaleer je onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als Energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over het bewonersgedrag, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Na je bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor dat specifieke huishouden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vind om bij mensen thuis te komen. Spreken van een tweede taal is een pré! Vanwege het feit dat je bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig (hier zijn geen kosten aan verbonden).

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

We bieden je een training van 1 dag. We leren je van alles over energie besparen, maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals de tablet met app waarmee je werkt en kennis over de bespaarproducten. Met regelmaat organiseren we een excursie, gezellige borrel of kleine scholing.

Wat krijg je er voor terug?

Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 4,50 per huisbezoek van een uur. Je krijgt een tablet in bruikleen en je kunt van alles bijleren over energie en een netwerk opbouwen.

Werktijden

Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Een bezoek duurt ongeveer een uurtje. Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar.

Hoe kom je in aanmerking?

Laat ons weten dat je graag energiecoach wordt via het inschrijfformulier of bel met 020-523 0190. Is er een wederzijdse klik tijdens een (telefonisch) kennismakingsgesprek, dan nodigen we je uit voor deze training.


Datum en tijdstip

11 sep 2020 - 09:15-17:00

Locatie

De Blauwe Tram

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON