Workshop : waar is ruimte voor de wooncoöperatie?

De gemeente Amsterdam organiseert zaterdag 9 november ‘De Verenigde Straten van Amsterdam’. Over twintig jaar moet een flink deel van alle Amsterdamse woningen in bezit zijn van wooncoöperaties die door Amsterdammers (zelf) beheerd worden. Die ambitie vraagt om actie. Naast kopers willen ook huurders verantwoordelijkheid en zeggenschap. Ondertussen denken gemeente, corporaties en banken na over nieuwe woonvormen, juist voor middengroepen die nu moeilijk aan een goede woning komen. Op 9 november kunt u deelnemen aan de zoektocht en het gesprek. Kies tussen:

  • Startersgesprek: wat is een, door Amsterdammers (zelf)beheerde, wooncoöperatie en wat maakt deze woonvorm interessant? Hoe start u in Amsterdam een wooncoöperatie? Met inspirerende voorbeelden van bestaande initiatieven.
  • Gesprek voor experts en ervaringsdeskundigen: het actieplan wooncoöperatie: wat gaat de stad doen? Waar is ruimte? Met bijdragen van het gemeentelijke actieteam.

Met bijdragen van onder meer: Clemens Mol (adviseur wooncoöperaties bij !WOON en secretaris van Platform Wooncoöperaties Amsterdam (PWA), Initiatief De Warren (Chandar van der Zande), Maarten van Poelgeest (Actieplan Wooncoöperaties van de gemeente), Marije Raap (programmamanager Woningbouw bij Grond en Ontwikkeling, gemeente Amsterdam), en Bas van Vlaenderen (Copekcabana).

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden (zie onderaan Workshop Waar is ruimte voor de wooncoöperatie?).


Datum en tijdstip

9 nov 2019 - 13:00-17:00

Locatie

Hyperioncollege

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON