Een wooncoöperatie: Wat is dat nou eigenlijk? – maart 2020

Een basiscursus voor bewoners die zélf in hun woonbehoefte willen voorzien en interesse hebben in wooncoöperaties

Gratis voor bewoners van Amsterdam

In deze avondcursus maak je kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. Welke vormen zijn er en wat is belangrijk bij het vormgeven en starten van een initiatief? Hoe richt je een wooncoöperatie op?

De Wooncoöperatie is in opkomst. Steeds meer bewoners hebben interesse in de wooncoöperatie en nemen het initiatief om in zelforganisatie het wonen vorm te geven. Ook in het regeerakkoord is de wooncoöperatie als gat tussen huren en kopen opgenomen. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er?

Heb je interesse in de wooncoöperatie maar weet je nog niet precies hoe jouw toekomstig initiatief eruit ziet en wil je gewoon eens kennismaken met het fenomeen wooncoöperatie? Meld je dan aan voor de cursus.

Programma:

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Wetgeving en financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie

Wanneer? dinsdag 5 maart van 19.30 tot 21.30

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met Clemens Mol.

https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/zelf-doen-en-organisaties/wooncooperatie/


Aanmelden

Deze bijeenkomst is vol.

Datum en tijdstip

5 mrt 2020 - 19:30-21:30

Locatie

Buurthuis NoLIMIT

Kaart wordt geladen...

Artikel delen:

!WOON