Webinar VvE: Financiën (april 2021)

Wilt u meer weten of de financiële verplichtingen van de VvE? Hoe zit het met de jaarrekening, de begroting en de verplichte spaarpot? Spaart uw VvE voor toekomstige uitgaven? Wij vertellen u de kansen, uitdagingen en verplichtingen van de financiën van de VvE.

Per 1 januari 2021 moeten alle VvE’s verplicht sparen voor het toekomstig onderhoud. Deze spaarpot wordt het reservefonds genoemd. De VvE kiest zelf om te sparen op basis van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) of op basis van de herbouwwaarde. Deze verplichte spaarpot zorgt bij veel VvE’s voor een stijging van de maandelijkse bijdrage. Hoe maakt u dat inzichtelijk voor de leden?

In het webinar laten we een begroting, exploitatierekening en balans zien. We bespreken welke kostenposten hier in moeten staan en hoe de maandelijkse bijdrage vervolgens wordt uitgerekend. Uiteraard staan we ook stil de stappen die de VvE kan nemen bij wanbetalers en de controle op de financiële stukken.

Komt de datum u niet goed uit? Het webinar ‘Financiën’ wordt op 11 oktober 2021 nogmaals georganiseerd.

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen microsoftaccount heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat (‘vraag & antwoord’). Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020 5230130.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

15 apr 2021 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON