Webinar VvE: Groen MJOP deel 1 (september/oktober 2020)

Energiebesparing en duurzaamheid wordt steeds belangrijker en urgenter. Ook VvE’s krijgen hier mee te maken. Wilt u meer weten over het vergroenen van uw VvE? Volg ons webinar en laat u informeren over de mogelijkheden en kansen.

Een VvE hoort te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dit kan via een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Het MJOP geeft aan welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, op welk moment dat moet gebeuren en welke kosten dat met zich meebrengt. Op die manier kan gespaard worden voor toekomstig onderhoud. Een MJOP kan ook worden ‘vergroend’. Dat betekent dat wordt gekeken of, en op welke manier energiebesparende maatregelen kunnen worden toegevoegd. Wordt een dak vernieuwd, dan is dat ook het moment om het dak te isoleren. Hetzelfde geldt voor isolatie van de kruipruimte en de gevels. Ook het plaatsen van dubbel- of tripleglas is een interessante optie. Tijdens het webinar vertelt !WOON u meer over de opties om het pand en uw woning te vergroenen!

Groen MJOP

Het webinar is opgedeeld in drie sessies:

  • Webinar 1: Wat is een goed MJOP – dinsdag 29 september:
    De verduurzaming van de VvE is een van de taken van een VvE. Wat is een goed MJOP? Hoe laat je een MJOP opstellen en hoe kan je als VvE besparen op de onderhoudskosten?
  • Webinar 2: Het ‘vergroenen’ van het MJOP – woensdag 30 september:
    Het is slim om de verduurzaming van de VvE in te plannen in een Groen MJOP. Wat staat er in een Energieadvies? Wil je sparen of maak je gebruik van een gunstige lening?
  • Webinar 3: Proces en besluitvorming – donderdag 1 oktober:
    Er zijn meerdere ALV’s nodig om van idee tot uitvoering te komen. Waarom is het slim bewoners vroegtijdig te betrekken? Welke stappen zijn er nodig om tot een gedragen projectplan te komen?

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen microsoftaccount heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat (‘vraag & antwoord’). Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020 5230130.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

29 sep 2020 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON