Webinar VvE: Groen MJOP (maart 2023)

> Ga direct naar aanmelden

Energiebesparing en duurzaamheid wordt steeds belangrijker en urgenter. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE) krijgen hier mee te maken. De overstap naar aardgasvrij wonen gaat voor de meeste huiseigenaren hand in hand met het verduurzamen van het pand. De grootste uitdaging is dat u als onderdeel van de VvE niet eigenhandig mag beslissen over isolatie van het gemeenschappelijke dak, de kruipruimte of de gevel.

Een VvE hoort te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dit kan via een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Het MJOP geeft aan welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, op welk moment dat moet gebeuren en welke kosten dat met zich meebrengt. Op die manier wordt gespaard voor toekomstig onderhoud. Een MJOP kan ook worden ‘vergroend’. Dat betekent dat wordt gekeken of, en op welke manier, energiebesparende maatregelen kunnen worden toegevoegd. Wordt een dak vernieuwd, dan is dat ook het moment om het dak te isoleren. Hetzelfde geldt voor isolatie van de kruipruimte en de gevels. Ook het plaatsen van dubbel- of tripleglas is een interessante optie. Tijdens het webinar vertelt !WOON u meer over de opties om het pand en uw woning te vergroenen.

Na het webinar weet u:

  • Het belang en de voordelen van een groen MJOP
  • Welke stappen de VvE kan nemen om het MJOP te ‘vergroenen’
  • Hoe u natuurlijke verbetermomenten herkent en benut
  • Welke subsidies en leningen beschikbaar zijn voor verduurzaming
  • Hoe u voldoende draagvlak creëert onder de leden
  • Hoe u komt tot een succesvol besluit

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

Het webinar wordt in 2023 ook op 19 juni en 15 november georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

14 mrt 2023 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON