Webinar VvE: Verbouwen (januari 2023)

> Ga direct naar aanmelden

In Amsterdam wordt veel verbouwd. Een uitbouw, een extra woning op het dak, een dakterras of een nieuw balkon komen allemaal voorbij. Op iedere hoek lijkt wel een container met puin, een steiger of een bouwkeet te staan. Mogelijk is er recent ook in uw Vereniging van Eigenaren (VvE) verbouwd of staat er juist een grote verbouwing in de planning.

Naast de gemeentelijke regels en de gemeentelijke vergunning, heeft een eigenaar ook te maken met de VvE en de regels die daar gelden. Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de splitsingakte, soms moet de splitsingsakte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als een eigenaar grootschalig verbouwt. Wilt u weten hoe u in uw VvE een verbouwing goed regelt? Hoe het zit met veranderingen aan de gemeenschappelijke delen? En welke gevolgen zo’n verbouwing heeft voor toekomstige onderhoudskosten? Neem dan deel aan onze cursus over dit actuele onderwerp.

Na deze cursus weet u:

  • In welke gevallen een eigenaar toestemming nodig heeft van de VvE
  • Hoe de VvE de toestemming (met eventuele voorwaarden) goed vastlegt
  • Welke specifieke regels er gelden bij een uitbouw, een nieuwe kelder en een dakopbouw
  • Hoe de rechtspraak tegen een (grote) verbouwing aankijkt

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

Het webinar wordt op woensdag 7 juni en maandag 16 oktober nogmaals georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

24 jan 2023 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON